torsdag 28 april 2011
Blåbärstryffel
Nu kommer receptet, med några dagars fördröjning..:) har ju varit alldeles för fint väder ute de senaste dagarna...
Chokladpraliner med blåbärstryffel och marsipancreme
ca 15 st ( beror på pralinformarna man använder)
150 g Mjölkchoklad
100 g Vit choklad
2 msk blåbär
1/4 dl vispgrädde
1 1/2 dl finriven marsipan
Smält chokladen och pensla insidan av en pralinform( vanliga folieformar för ischoklad går även bra, det blir dock lite fler pralner då), ställt kallt att stelna.
Smält under tiden den vita chokladen tillsammans med nästan allt av grädden, spar lite till marsipanen, rör ihop och blanda till sist ner blåbären. Rör ihop marsipanen med en den resterande gräddskvätten i en annan skål till en smidig kräm.
Fyll formarna med först lite marsipancreme och toppa med en klick tryffel, ställ kallt tills tryffel stelnat till. Bred till sist ut den resterande mjölkchokladen över pralinerna så att dom täcks helt, Ställ kallt igen. Tryck ut dem ur formarna när dom är riktigt kalla och har stelnat helt. Förvara i kylskåp.
1 kommentarer:
Kul! Absolut, går hur bra som helst (:
Skicka en kommentar