lördag 28 maj 2011
Morotsfrallor med ost och chili
Det är alltid lite extra lyx med nybakat på helgen :) prövade något nytt den här lördagen och det blev riktigt lyckat.
Morotsfrallor med ost och chili
(ca 8st)
25 g jäst,
2,5 dl mjölk,
2 msk smör,
1 msk baksirap,
1/2 tsk salt,
2 dl kokta, mosade morötter,
2,5 dl grahamsmjöl,
3-4 dl Manitoba Cream (eller vetemjöl special),
1 dl riven lagrad ost,
lite finhackad färsk chili.
Värm mjölken till ca 37 grader och lös upp jästen i den. Rör ned smör, sirap och salt. Tillsätt sedan riven ost och morotsmoset, spar lite ost till garnering också. Arbeta in mjölet tills det blir en smidig deg, mängden mjöl kan variera men knådar man för hand så tar det en stund innan den slutar klibba och blir blank och fin. Låt jäsa i bunken under bakduk i ca 45 minuter. Ta upp degen och dela den i åtta delar. Rulla runda bullar som plattas till lätt och lägg dem på en bakplåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla dem med kallt vatten, strö över lite extra riven ost och grädda dem mitt i ugnen i ca 15-20 minuter i 200 grader.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar