onsdag 25 maj 2011
Recept: Pistagemacarons med nöttryffelfyllning
här kommer det utlovade receptet på macaronsen :)
(jag gjorde dock bara halva satsen, de blir rätt söta och mäktiga trots att de är små)
Pistagemacarons med nöttryffelfyllning
Ca 35 st
Skål 1:
60 g äggvita (rumstempererad),
35 g socker.
Skål 2:
150 g finmald mandel (skållad och skalad),
60 g äggvita,
150 g florsocker,
grön hushållsfärg,
några droppar pistageessens.
Sockerlag:
150 g socker,
50 g vatten.
Nöttryffelfyllning:
50 g choklad, valfri sort,
2 msk nutella eller hasselnötskräm,
2 msk grädde,
en droppe vaniljessens.
Börja med att vispa upp äggvitorna i Skål nr 1 till de är ett fast skum, tillsätt sedan sockret under vispning tills det blir en toppig smet. Koka upp sockerlagen till 115 grader och vispa sedan ner den i äggsmeten till det är en glansig maräng.
Sikta den finmalda mandeln och florsockret i en skål och tillsätt de övriga ingredienserna i Skål 2 och rör om med en gaffel tills det är en slät smet. Rör inte för mycket för då blir macaronsen platta. Blanda nu ingredienserna i de bägge skålarna tills det är en slät trögflytande smet. Fyll en spritspåse med smeten och klicka ut på en bakplåt små rundlar i storlek som en femkrona. Låt dom vila på plåten i ca 30 minuter innan de gräddas i 150 grader ca 10-15 minuter. De ska inte brännas och ha en liten krans runt nederkanten så håll koll på dem. Låt svalna på plåten och lossa sen dem försiktigt.
Värm försiktigt ingredienserna till tryffeln i micron och rör ihop till en slät smet som får kallna. Bred tryffel på en kaka och lägg ihop två och två. Förvaras i kylskåp, och de blir bara godare om de får ligga och dra ;)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar