måndag 11 juli 2011

Frasiga baguetter

Perfekta till sommarens alla sallader och ostbrickor :)

Frasiga baguetter

4 st

1/4 pkt jäst
3 1/2 dl kallt vatten
1/2 dl kruskakli
3/4 dl sesamfrön
3 dl Manitoba Cream(el. vetemjöl special)
3 dl rågsikt

Lös jästen i vattnet och rör samman de resterande ingredienserna. Låt degen vila i ca 30 min. Blanda sedan ner 2 tsk salt och arbeta in noga. Plasta in degbunken och låt jäsa över natten i rumstemperatur. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och vik ihop försiktigt med en degskrapa, knåda inte. Skär ut fyra delar och vrid dem till avlånga baguetter, mjöla rikligt. Placera dem på en baguettplåt, eller vanlig plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250 grader. Sätt i plåten då ugnen blivit varm och spreja med en blomspruta in vatten upptill och nedtill och stäng sedan luckan snabbt. Grädda i ca 12-14 minuter, de ska ha en fin färg.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar