onsdag 15 juni 2011

Pistagebullar

Ibland blir man ju bara så sugen på bullar, den här gången kunde jag inte motstå att tillverka ett gäng pistagebullar :) Och så fick jag ju inviga mina nya bullformar modell gigantiska! så bullar blev av det större slaget, men det gjorde ju inget alls...;)

Pistagebullar

ca 12 st stora

50 g smör
25 g kesella
1,5 dl mjölk
1 dl grädde
25 g jäst
en nypa salt
0,75 dl socker
1 tsk nystött kardemumma
7-8 dl vetemjöl( gärna hälften får vara Manitoba Cream så blir dom ännu fluffigare)

Fyllning
125 g mjukt smör
100 g mandelmassa
grön hushållsfärg
ev. lite pistageessens

uppvispat ägg
pärlsocker

Lös upp jästen i mjölken som är värmd till 37 grader, rör i grädden. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en smidig deg, ta inte mer mjöl än att degen blir okletig. Annars blir bullarna torra och tråkiga. Låt jäsa 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Rör ihop ingredienserna till fyllningen så det blir en jämn smet och bred den över degen. Vik degplattan på mitten, skär ut remsor och tvinna dem till bullar. Lägg i bakformarna. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader ca 8-10 minuter.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar