En klart underskattad klassiker skulle jag säga :) och såå goda när dom är nygräddade! Detta fick bli dagens nationaldagsbakelse här hemma :)
Vaniljhjärtan
ca 6 st
100g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl socker
vaniljkräm el. marsankräm
Nyp ihop mjöl, smör och socker till en deg och låt den vila i kylskåp i ca 30 minuter. Kavla ut hälften av degen lagom tunt och fodra 6 st hjärtformar. Lägg en klick vaniljkräm i varje. Kavla ut resten av degen och täck över formarna. Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna något och lossa dem sedan ur formarna. Pudra över florsocker då de svalnat helt.
4 kommentarer:
Ja, det var det verkligen :)
Vilka fina! Och så goda, älskar vaniljhjärtan! :)
Vilka söta, de ser jättegoda ut! Ett recept jag kommer prova!
Så mumsigt och vilken härlig blogg du har
Skicka en kommentar