tisdag 7 juni 2011

Proteingröt med ägg och banan

Att röra ner ett ägg i gröten, istället för att koka det vid sidan av.., var ju en höjdare! Gröten blev verkligen krämig och god, och väldigt mättande. Och man tackar ju inte heller nej till de extra proteinerna ;)

Rör ihop ett ägg, 2 dl mjölk, 1 dl fiberhavregryn, en nypa salt och 1 tsk linfrön i en kastrull. Låt koka ihop några minuter. Mosa under tiden en halv banan och rör ner den när gröten är färdig. Jag föredrar att ha i bananen i slutet istället för att koka med den, smaken blir godare då, men det är ju en smaksak :)
Toppa med valfria hackade nötter, jag tog för dagen paranötter, men det passar lika bra med mandel, hasselnötter eller vad man tycker bäst om.

1 kommentarer:

sandra sa...

gud så gott, det där måste jag prova :D

Skicka en kommentar