torsdag 12 maj 2011

Gräddkolaglass

Gjorde en sats glass förra helgen och den blev så god att jag var tvungen att göra en ny :) vanlig vaniljgräddglass som jag blandade ner kolasås i ( kokt kondenserad mjölk). Bara sååå gott ! Nästa gång blir det nog jordgubbsglass..eller varför inte cookie dough kanske..:)
Gräddkolaglass
6 dl vispgrädde
1 vaniljstång
4 äggulor
1,25 dl strösocker
1 msk glukos
en burk kondenserad mjölk
Börja med att koka den kondenserade mjölken. Lägg burken i en kastrull och fyll den med vatten (kom ihåg att ta av etiketten). Låt koka på medelvärme i ca 2-3 timmar, beroende på hur fast man vill ha kolan. Häll sedan av vattnet och spola burken i kallt vatten och låt svalna helt innan den öppnas.
Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön tillsammans med grädden och glukosen i en kastrull och koka upp. Dra åt sidan och låt svalna. Vispa äggulor och socker fluffigt, vispa sedan ner grädden i äggsmeten. Häll över gräddsmeten i kastrullen igen och låt sjuda till den börjar tjockna, det får inte koka. Låt smeten svalna i ett kallt vattenbad tills den kallnat helt. Klicka ner lite av den kondenserade mjölken/kolasåsen och rör om( det ska helst vara lite klimpar av den, då är den godast ;). Kör i glassmaskin eller frys in den i 3-4 timmar, kom då ihåg att röra om var 20-30 minut.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar