onsdag 25 maj 2011

Recept: Pistagemacarons med nöttryffelfyllning

här kommer det utlovade receptet på macaronsen :) (jag gjorde dock bara halva satsen, de blir rätt söta och mäktiga trots att de är små) Pistagemacarons med nöttryffelfyllning Ca 35 st Skål 1: 60 g äggvita (rumstempererad), 35 g socker. Skål 2: 150 g finmald mandel (skållad och skalad), 60 g äggvita, 150 g florsocker, grön hushållsfärg, några droppar pistageessens. Sockerlag: 150 g socker, 50 g vatten. Nöttryffelfyllning: 50 g choklad, valfri sort, 2 msk nutella eller hasselnötskräm, 2 msk grädde, en droppe vaniljessens. Börja med att vispa upp äggvitorna i Skål nr 1 till de är ett fast skum, tillsätt sedan sockret under vispning tills det blir en toppig smet. Koka upp sockerlagen till 115 grader och vispa sedan ner den i äggsmeten till det är en glansig maräng. Sikta den finmalda mandeln och florsockret i en skål och tillsätt de övriga ingredienserna i Skål 2 och rör om med en gaffel tills det är en slät smet. Rör inte för mycket för då blir macaronsen platta. Blanda nu ingredienserna i de bägge skålarna tills det är en slät trögflytande smet. Fyll en spritspåse med smeten och klicka ut på en bakplåt små rundlar i storlek som en femkrona. Låt dom vila på plåten i ca 30 minuter innan de gräddas i 150 grader ca 10-15 minuter. De ska inte brännas och ha en liten krans runt nederkanten så håll koll på dem. Låt svalna på plåten och lossa sen dem försiktigt. Värm försiktigt ingredienserna till tryffeln i micron och rör ihop till en slät smet som får kallna. Bred tryffel på en kaka och lägg ihop två och två. Förvaras i kylskåp, och de blir bara godare om de får ligga och dra ;)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar