måndag 16 maj 2011

Mjukt tunnbröd

..i stekpannan :) kan det bli enklare? och så gott sen..varma med lite ost på som smälter, det ni...
Mjukt stekpannebröd
6 kakor
25 g jäst
1 1/2 dl mjölk
1 dl vatten
3 msk sirap
1 tsk salt
25 g smält smör
1-2 dl vetemjöl( gärna Manitoba cream)
3 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
Värm vattnet och mjölken till 37 grader och rör ut i jästen. Blanda i smör, sirap och salt. Tillsätt det mesta av mjölet, men degen ska fortfarande vara rätt kletig. Rör om kraftigt. Låt jäsa i ca 30 minuter. Blanda ner resten av mjölet till en smidig deg. Dela den i 6 delar och kavla ut tunna kakor med en kruskavel. Grädda dem i en torr stekpanna på medelvärme, nån minut på varje sida så de får en jämn färg. Lägg dem invirade i en bakduk eftersom de gräddas, annars blir dom hårda. Går bra att frysa in och tina i micro.
Imorron kommer ett frukosttips för morgontrötta ;) Frukost är ju dagens bästa mål i min mening :) eller vad säger ni? Själv skulle jag aldrig fixa en dag utan att ha fått en ordentlig frukost i magen...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar