måndag 9 maj 2011

sommar och sol!

så otroligt härligt väder det varit idag, hoppas det håller i sig..har fått nog av snö och kyla nu :) Ja, jag lovade ju receptet på mina små mumsmums så här kommer det, inte alls svårt och bra att ta till då äggvitorna ligger och skräpar i kylen :) Hemgjorda mumsmums ca 10-12st 2 äggvitor o,75 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2,5 gelatinblad (ev. lite röd karamellfärg och jordgubbsessens om man vill ha en annan smak) 100 g choklad smörgåsrån Ta ut rundlar i smörgåsrånen, hur stora avgör du själv(jag gjorde små och använde snapsglas men runda pepparkaksformar går lika bra=). Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa äggvitorna och strösockret till ett fast skum, det kan ta en stund. Tillsätt vaniljsockret(och den ev. essensen och färgen) mot slutet av vispningen. Krama ur gelatinbladen och värm snabbt upp dem i micron, 10 sek, de får inte koka. vispa ner gelatinet i äggsmeten. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut toppar på kexbottnarna. Ställ kallt att stelna till och torka. Smält chokladen och doppa topparna i den medan du håller i kexbottnen. Om man vill kan man dekorera med kokos eller strössel. ställ kallt att stelna.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar